Olej z kiełków pszenicy Alqvimia,  zastosowania i właściwości

Pozyskiwany z kiełków pszenicy.

Olej ten jest otrzymywany z kiełków pszenicy. Bardzo bogaty w witaminę E, w rzeczywistości jest uważany za największe źródło naturalnej witaminy E (między 300- 450 mg/ 100 g. Zawiera także minerały, węglowodany i białka, łatwo przyswajalne. Zawiera niewielkie ilości kwasów tłuszczowych omega 3, omega-6. oktanol, kwas linolenowy, kwas oleinowy, kwas palmitynowy, prowitaminy, witaminę C i stearynę. Jego wyniki embrionalne i pochodzenie potwierdza wysokie zawartości substancji biologicznie czynnych.

Cechy

Naturalne źródło witaminy E.

Opóźnia objawy starzenia 

Ułatwia zajście w ciążę pobudza płodność.

Zapobiega atakom serca i powstawania innych chorób układu krążenia.

Z uwagi na właściwości przeciwutleniające witaminy E chroni organizm przed

działaniem wolnych rodników, powodujących przedwczesne starzenie się.

Nawilża skórę, zwiększa jej elastyczność.

Zapobiega powstawaniu rozstępów.

Doskonały, przy problemach z zaparciem.

Odżywia i wzmacnia włosy jest doskonały w walce z łupieżem.

Spożywany czysty olej z kiełków pszenicy na czczo zlikwiduje zaparcia, suchość skóry 

niedoborów witaminy E

W kosmetykach jest szeroko stosowany olej z kiełków pszenicy ponieważ głęboko nawilża skórę

i zapobiega powstawaniu zmarszczek, przy systematycznym stosowaniu.

Może być stosowany do usuwania makijażu.

Witamina E i nasze zdrowie

Witamina E jest niezbędna dla człowieka:, reguluje prawidłowe funkcjonowanie przysadki mózgowej, nerwów i serca. Jednym z jego najważniejszych funkcji jest regulowanie metabolizmu jako czynnika antyoksydacyjnego, zachowuje 50% tlenu metabolizowanego przez komórki i tkanki, co pomaga kontrolować zmęczenie serca. Jest także naturalnym środkiem rozszerzającym naczynia, ułatwia krążenie krwi przez żyły tętnice równocześnie je odżywiając i aktywując mięsień sercowy. Jest on niezbędny do normalnej pracy wątroby substancji tłuszczowych, przyśpiesza gojenie ran po oparzeniach.

Według czasopisma "Medycyna World News", biochemicy z Uniwersytetu w Berkeley, USA, mówią, że witamina E, działania na nie płodność, przedłuża życie komórek, zwiększając liczby ich podziałów i pobudza długowieczność organizmu, wynika to z doświadczenia na ludziach którzy, otrzymali pokarm bogatych w witaminy E 

Naukowcy stwierdzili, że komórki Berkeley zwiększają liczbę partycji do około 120 i więcej co oznacza przedłużenie życia.

Mając to na uwadze, zaleca się spożywać(*) codziennie łyżeczkę olej z kiełków pszenicy, który

dostarcza dzienną dawkę witaminy E  

Jak stosować w kosmetyce olejek z kiełków pszenicy.

Na czystą twarz po demakijaży (mleczko do demakijażu mleczkiem Ylang Ylang) zawsze na

wilgotną skórę po zastosowaniu Toniku z Róży Bułgarskiej.

Nałożyć niewielką ilość olejku na dłonie i delikatnie wmasować w twarzy, szyję i dekolt

do całkowitego wchłonięcia się olejku z kiełków pszenicy 

Do kąpieli dodaj niewielką ilość olejku z kiełków pszenicy ciało otrzyma efekt jedwabistej skóry, 

głęboko nawilżonej i odżywionej.

Olejek z kiełków pszenicy Alqvimia  http://www.sklep.alqvimia.pl/p74-olej-kielkow-pszenicy.html stosuj na noc na dzień używaj kremu odmładzającego z serii

Absolute Beauty lub Eternal Youth 

Kosmetyki powiązane:

Mleczko do demakijażu Ylang Ylang

Tonik z Róża Bułgarska

Peeling Naturally Pure Scrub

Alqvimia to gwarancja 100% kosmetyków naturalnych nie rozcieńczonych 

(*) tylko olej dopuszczony do spożycia

 

http://vivirsalud.imujer.com/2007/07/02/germen-de-trigo-un-buen-cosmetico-para-la-piel

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zgoda