Jakie są największa źródła toksyn?

jakich konserwantów unikać ?

  • Zanieczyszczanie środowiska, spaliny samochodowe, spaliny z ogrzewania węgle, klocki hamulcowe, opony, odpady przemysłowe, cywilizacja...
  • Leki przede wszystkim te przeciw bólowe w wolnej sprzedaży i syntetyczne antybiotyki
  • Dodatki do żywności spulchniacze, barwniki, konserwanty żywność modyfikowana i nadmiernie przetworzona.
  • Dodatki chemiczne w kosmetykach perfumy, detergenty i inne składniki tworzące produkty do czyszczenia
  • Używki wszelkiego rodzaju, alkochol modyfikowany, papierosy, narkotyki dopalacze i inne...

Na pewno unikaj:

E 102 = tartrazyna może znajdować się w oranżadzie , deserach w proszku i sztucznym miodzie.

E 110 żółcień pomarańczowa mogą znajdować się w marmoladach, żelach, guma do żucia, powłoki tabletek = może wywołać reakcje alergiczne np, pokrzywkę duszności

E 129 czerwień Allura AC napije ciastka biszkoptowe, galaretka w proszku, płatki zbożowe, płatki, wywołuje alergie, szkodzi osobą uczulonym na aspirynę i chorym na astmę 

E 252 azotyny potasu dodatek do wędlin i mięs rakotwórczy szkodzi przy nadciśnieniu 

I tak do E 1000

Pomyśl świadomie o swoim życiu...

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zgoda