Alqvimia luksusowa marka 100% kosmetyków naturalnych.

Alqvimia w tworzeniu swoich kosmetyków wykorzystuje właściwości kosmetyczne aromaterapii, olei tłoczonych na zimno, glinek, błota i soli z morza martwego, alg...

Fenomen Alqvimia to przede wszystkim że kosmetyki te nie posiadają pochodnych ropy naftowej ani jej pochodnych.

Alqvimia w swoich kosmetykach wykorzystuje składniki nisko przetworzone tak jak olejki eteryczne, olej tłoczone na zimno nie rektyfikowane co gwarantuje nie powstawaniu  możliwych alergii i innych skutków ubocznych stosując te kosmetyki.


Dlaczego tak się dzieje, kosmetyki nisko przetworzone Alqvimia to nic innego jak przykładowo olej tłoczony na zimno nie rektyfikowany.

Przykładem jeden z najlepszych olei tłoczonych na zimno z Róży Mosketa Alqvimia pozyskiwany z nasion dzikiej róży rosnącej w Chile. 

Róża Mosqueta ta nazwa która coraz częściej wypowiada z ust ekspertów sektora kosmetycznego i medycyny naturalnej to olej który jest głównym sojusznikiem naturalnego piękna ze względu na jego siłę regeneracji komórkowej. Na świecie wiele kobiet korzysta z oleju róży mosqueta do usuwania i zapobiegania powstawaniu zmarszczek, blizn, skaz skóry czy rozstępów podczas ciąży.

Rose hip (Rosa affinis rubiginosa) jest dziką róża która rośnie na wschodzie europy w klimacie zimnym i deszczowym od wielu wieków, ale ta która rośnie w Andach (Chile Ameryka Południowa) jest najlepszą odmianą dającą najlepszy olej ze względu na właściwości glebowe i warunki pogodowe, tubylcy Araucanian używają jej na wiele sposobów.

Olej z róży mosqueta tłoczony na zimno  http://www.sklep.alqvimia.pl/p31-olejek-roza-mosqueta.html pozyskiwany z nasion posiada duże ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, linolowego, oleinowego, bogactwo niezbędnych kwasów tłuszczowych, dostarcza siłę regeneracji tkanki skórnej i wzrost komórek.

Olej z róży mosketa został doceniony dopiero w latach 80-tych dwudziestego wieku, a dokładnie po przeprowadzeniu badań na Uniwersytecie Concepcion w Chile a ostatnio w Europie na uniwersytetach włoskich i niemieckich które uwiarygodniły niesamowite właściwości lecznicze olejku z dzikiej róży, przeprowadzono eksperyment na 180 osobach które posiadały różnego rodzaju blizny, siła regeneracji oleju udowodniła że blizny zanikły.

Publikacje sprawiły że nastąpiło wielkie zainteresowanie przemysłu kosmetycznego.

Zalety Oleju z Róży Mosqueta Alqvimia.

To olej o największej charakterystyce regeneracyjnej skóry który istnieje w naturze, nie powodując żadnych skutków ubocznych.

Olej z Róży Mosqueta odmładza, działa przeciwzmarszczkowi, wygładza zmarszczki, doskonały pod oczy i kontur ust.

Witaminy i składniki odżywcze pomagają w walce z z procesem starzenia się wygładza powieki i działa tonizująco na skórę.

Pielęgnacja ciała ze względu na skład odpowiada na doskonałe nawilżenie nadając miękkość i gładkość, może być stosowany w leczeniu niektórych chorób skóry, jak rozstępy czy blizny, jednak jego działanie to profilaktyka rekomendowany dla kobiet w ciąży stosując go gwarantuje z nie powstaną.
Dłonie stawy: jest doskonałym balsamem dla rąk które tracą jędrność teksturę.

Na łokcie popękane pięty wysuszone kolana i inne wysuszone części ciała tam gdzie przez używanie detergentów zaburzony został płaszcz lipidowy.

Jak stosować: Olej z różny mosketa powinien być stosowany trzy razy dziennie na wilgotną skórę aplikujemy kolistymi ruchami aż do całkowitego wchłonięcia wynik widać już po jednym dniu jednak w zależności od organizmu optymalne efekty kosmetyczne widać pomiędzy 4 a 8 tygodniem ciągłego stosowania.

Aby uzyskać odpowiedni olej z Róży Mosqueta wymagane są rygorystyczne procedury procesu obróbki.
Zbiór owoców róży odbywa się w lutym marcu i kwietniu, owoce zbierane są ręcznie tak aby uniknąć uszkodzenia powłoki, następuje wstępne wysuszenie wykorzystując energię słoneczną, w końcowym etapie suszone w suszarniach w odpowiedniej temperaturze tak aby nie stracić właściwości i charakterystyki.

Tak odwodniony owoc jest następnie obierany, oddzielane nasiona od skóry, tak pozyskane nasiona poddawane są mechanicznemu wyciskaniu na zimno

Pozyskany w tej technice olej zachowuje wszystkie właściwości i składniki odżywcze jednak tak powstały produkt może zawierać substancje toksyczne przy spożyciu jak kwasy tłuszczowe lub nadtlenki które można wyeliminować w procesie rafinacji.

Rafinowanie róży Mosqueta Niektóre firmy które pozyskują go za pomocą rozpuszczalników (pochodny ropy naftowej) mogą dodatkowo je zanieczyścić i dostarczyć alergenów dlatego muszą być poddane procesowi rafinacji aby uwolnić je od toksycznych zanieczyszczeń i alergenów.

Udoskonalone procesy rafinacji odbywają się za pomocą mieszania oleju z para wodną, proces ten usuwa fosfolipidy i inne polarne lipidy oraz częściowo chlorofile i węglowodany.

Neutralizacja: Ma za zadanie zneutralizowanie wolnych kwasów tłuszczowych zobojętnienie wodorotlenku sodu i wysokich stężeń karotenu.

Blanqueo: proces ten odbywa się za pomocą węgla aktywnego eliminując odpady fosfolipidów, mydeł, związków utleniających, metali.

Winterization: olej przechowywany jest w niskich temperaturach przez pewien czas, specjalny proces krystalizacji aby wyeliminować niewielkich ilości wosków lub stałych olei kwasów tłuszczowych które powodują zmętnienie i osad.

Dezodoryzacja: to wyjątkowy proces parowy w warunkach próżni i temperatury, używany aby usunąć lotne związki powodujący nieprzyjemny zapach oleju, eliminuje nadtlenków, steroli, pestycyd, węglowodory.

Opakowanie wskazane beczki stalowe lub pojemniki szklane w ostateczności pojemniki plastikowe.

Olej z róży mosketa Alqvimia pozyskiwany jest tradycyjnymi metodami Inków nisko przetworzony co gwarantuje doskonałe właściwości.

Regeneruje, odżywia, działanie przeciwzmarszczkowe, eliminuje przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry, doskonały po oparzeniach, zapewnia świeżość skóry, spowalnia procesy starzenia, idealny do walki z egzemami i łuszczycą.

Niektórzy naukowcy uważają że olej z róży mosketa nie powinien być używany przy skórach trądzikowych ze względu na substancje oleiste inni natomiast ze względu na skład zalecają pielęgnacje cer trądzikowych.

Skład chemiczny Róży Mosketa:

Wielonienasycone kwasy to generatory życia w skórze.

Kwasy tłuszczowe cis-linolowy, linolenowy.

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe

Kwas oleinowy(C18:1) 10-20

Cis-linowy(C18:2n-6)41-50

Kwas alfa-linlenowy (C18:3 n-3) 26-37

Kwas retinowy trans, garbniki, flawonoidy, witaminę C, betacaroteno 1

Trans kwas retinowy i Rosehip

Obecność trans-retinowego w róży mosqueta wykazano w 1988 roku przez dr. Pareva z Uniwersytetu w Limie, póżniej przez dr. Kehl Uniwersytet Missouri. Badania te przywiązują szczególną wagę na obecny trans kwasu retinowego w oleju różny mosqueta, udowadniając że jest to główna właściwość o dobroczynnym działaniu przeciwzapalnym który poprawia ukrwienie komórek przyśpiesza zdolności regeneracyjne tkanek.

Efekty te są wynikiem obecności dużej ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych i innych składników substancji niezmydlających, szczególnie kwasu trans retinoico (kwas witaminy A) które wykazały absolutne działanie na komórki skóry.

Róża Mosketa firmy Alqvimia 100% naturalna Polecamy >> http://www.sklep.alqvimia.pl/p31-olejek-roza-mosqueta.html

Powrót do artykuły >>

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zgoda